dimecres, 22 de maig del 2013

Compromís Novelda a favor dels trens regionals i de rodalies


Davant de la imminent arribada del tren d’alta velocitat a Alacant, des de Compromís Novelda volem reivindicar el transport públic i la mobilitat sostenible i, més en concret, el ferrocarril com a mitjà de transport. Ens preocupa que amb la posada en marxa de l’AVE fins a Alacant durant les pròximes setmanes, es puguen perdre serveis des de l’estació d’Elda-Petrer, la més propera a la nostra localitat per a la majoria de destinacions. Si passa això, els novelders i les novelderes que viatgem cap a l’interior de la península patirem un greu perjuí, ja que haurem de desplaçar-nos fins a Alacant amb el cost econòmic i en temps que això suposa, i a més haurem de pagar un bitllet més car.

En matèria ferroviària, una de les reivindicacions més importants que Bloc-Compromís defén des de fa temps és el Corredor Mediterrani, una línia que supera l’estructura radial i ens connecta amb Europa per la costa mediterrània, que potencia la nostra economia i afavoreix l’exportació (no oblidem que en l’Eix Mediterrani es genera el 40% del PIB de l’estat).

Però també volem reivindicar el transport públic de proximitat, que afavoreix la mobilitat comarcal i intercomarcal. Per este motiu, Compromís preguntarà al Ministeri de Foment, a través del nostre diputat Joan Baldoví, sobre els serveis que mantindrà l’estació d’Elda-Petrer i si RENFE té intenció d’ampliar l’escassa oferta de trens regionals de la línia Múrcia-València que paren en les estacions de Novelda-Asp i Elda-Petrer. També proposarem la posada en marxa d’un servei de rodalies Alacant-Vinalopó, similar als que ja existeixen entre Múrcia i Alacant o Xàtiva-València-Castelló.
Finalment, també instem l’Ajuntament de Novelda a millorar el transport públic urbà per a comunicar el barri de l’Estació amb el nucli del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada